De Natuurkok Jaaropleiding ‘Eten uit de Natuur’

We nemen je mee op avontuur naar buiten tijdens onze gespecialiseerde Jaaropleiding ‘Eten uit de Natuur’.
Artikelnummer:
300031
Beschikbaarheid:
Op voorraad (2)
Levertijd:
Op werkdagen voor 17:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
Stukprijs:
€0,00 /
€2.730,00
Incl. btw

Jaaropleiding ‘Eten uit de Natuur’

Vuur en natuur zijn de passies van De Natuurkok. We nemen je mee op avontuur naar buiten tijdens onze gespecialiseerde Jaaropleiding ‘Eten uit de Natuur’.  Na zelf de ingrediënten te hebben verzameld, maak je met verrassende outdoor technieken heerlijke maaltijden en producten. Denk aan zalm in zoutkorst, lam al asador, port uit geplukte vruchten. De Jaaropleiding start in september. Een jaar rond dompelen we je in 10 weekenden onder in het herkennen van verschillende landschappen en alles wat daarin eetbaar is, zowel dierlijk als plantaardig. Verwerken, conserveren, bereiden, je leert er alles over. Daarvoor heb je vaardigheden nodig als veilig werken met messen en bijlen, kennis van wetgeving, knopen, vuurtechnieken, leave no trace en meer. Deze komen ook ieder weekend aan bod. Je krijgt gedegen theorie en heel veel praktijkles.

Dus is buiten jouw life style? Zoek je als amateur, professional, instructeur, kok of natuurreiziger de verdieping die je nog nodig hebt? Of wil je technieken leren voor zelfvoorzienend leven? Wees welkom! Speciale basiskennis is niet nodig. Wel is het belangrijk dat je een goede lichamelijke conditie hebt, want je bent elke dag flink in touw. Naast de vaste crewinstructeurs, ontmoet je gedurende het jaar vijf outdoor topdocenten in gastcolleges.

Programma:

Kennismakingsweekend - 1 en 2 september
- Vuur maken
- Mesveiligheid
- Wetgeving Wildplukken
- Koken op vuur
- Leave no trace

Paddenstoelen op zand en wild - 28 t/m 30 september
- Najaarspaddenstoelen 
- Wild - bronst
- Verwerken en bereiden van een heel ree 
- Zandlandschap lezen (geologie, geomorfologie, ecologische processen en de invloed van de mens)
- Plantgemeenschappen van het zandlandschap

Bereiden van wildpluk - 26 t/m 28 okt
- Najaarspaddenstoelen 
- Fermenteren: port 
- Aromatiseren: Sloe gin
- Drogen: fruitleer
- Rivierlandschap lezen (geologie, geomorfologie, ecologische processen en de invloed van de mens)
- Plantgemeenschappen van het rivierenlandschap

Wild - 10 en 11 november 2018
- worst maken
- roken
- Zandlandschap lezen (geologie, geomorfologie, ecologische processen en de invloed van de mens)
- Plantgemeenschappen van het zandlandschap

Winter en voorbereiden op lente - 26 en 27 januari
- winterkenmerken bomen
- kruiden, struiken, bomen van het duinlandschap

Vis en fermenteren - 16 en 17 februari
- vis
- fermenteren wortels
- kruiden, struiken, bomen van het rivierlandschap, deel 2

Rivierkreeftjes en likeur - 15 t/m 17 maart
- Rivierkreeftjes
- kruiden, struiken, bomen van het veenlandschap

Paddestoelen in het voorjaar - 12 t/m 14 april
- Voorjaarspaddenstoelen
- kruiden, struiken, bomen van het duinlandschap, deel 2

Verwerken van bloemen - 24 t/m 26 mei
- jam/ gelei maken
- kruiden, struiken, bomen van het heuvellandschap

Zeewieren en de kust - 14 t/m 16 juni
- Zeewieren
- kruiden, struiken, bomen van het zeekleilandschap

Afsluitingsdag Jaaropleiding met familie en vrienden - 30 juni
- ontvangst certificaat
- feestmaaltijd bereid door de cursisten 

Houd de Facebook pagina van De Natuurkok in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. Hier vind je ook de informatie over onze Jaaropleiding Informatiemiddag. https://www.facebook.com/Natuurkok/ 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »