Muurikka Koekenpan Carbon Staal - Inklapbaar Handvat

Hoogwaardige Koekenpan van Muurikka, gemaakt van koolstofstaal. De pan is geschikt voor intensief gebruik en kan als je er goed voor zorgt jaren meegaan.
Artikelnummer:
TO6882
Beschikbaarheid:
Op voorraad (2)
€46,99
Incl. btw

Muurikka Koekenpan Carbon Staal - Inklapbaar Handvat

Eigenschappen:

  • Handige koekenpan met inklapbaar handvat
  • Inclusief handige draagtas
  • Geschikt voor het kampvuur
  • Makkelijk mee te nemen en op te bergen
  • Gemaakt in Finland
  • Bij het juiste onderhoud een pan voor de komende jaren!

Specificaties:

  • Diameter: 24 cm
  • Materiaal: Koolstofstaal 
  • Materiaal handvat: Hout
  • Wordt geleverd met Cover Bag

Koekenpan Carbon Staal - Inklapbaar Handvat:

Hoogwaardige Koekenpan van Muurikka, gemaakt van koolstofstaal. De pan is geschikt voor intensief gebruik en kan als je er goed voor zorgt jaren meegaan. Deze koekenpan heeft een inklapbaar handvat, dit is ideaal voor het meenemen of opbergen van de koekenpan. Daarnaast wordt hij ook geleverd met de Cover Bag, een handige opbergtas, dit zorgt ervoor dat je pan minder snel beschadigd. 

Bij een goede behandeling ontstaat er een natuurlijke anti-aanbak laag, hierdoor blijft eten minder snel plakken en verminder de zorgbehoefte van de pan. 

Wij raden aan om voor de verzorging van de pan "Silava Frying Fat - Panvet & Seasoning - 110 gram" te gebruiken. 

LET OP:

De pan is gemaakt van zwart koolstofstaal. Er zijn geen coatings in de pan gebruikt en de pan is niet gemaakt van roestvrij staal. Daarom moet je de pan goed voor-behandelen en onderhouden. Ook is het koolstofstaal erg goed bestand tegen hitte maar niet tegen snelle temperatuurwisselingen, verwarm de pan daarom altijd geleidelijk. 

Onderhoud en verzorging van de pan:

  • Voor Gebruik: Reinig de nieuwe pan door hem te wassen met een mild reinigingsmiddel en warm water. Veeg de pan gelijk na het reinigen droog. 
  • Gebruik van de pan:
    • Verwarm de pan altijd met een gematigde temperatuur, te snelle opwarming kan er voor zorgen dat de bodem vervormt. Verwarm de pan niet als deze leeg is, ook dit kan zorgen voor vervorming van de bodem. De pan is gemaakt van dun materiaal, daarom zal hij zeer snel opwarmen, ook bij een lage temperatuur. 
    • Bak altijd met vet, zeker in het begin is het verstandig om veel vet te gebruiken (liever te veel dan te weinig). Na langdurig gebruik ontstaat een laag vet in de pan, nu kun je hoeveelheid vet verminderen. Bij voedingsmiddel die veel eiwitten bevatten, zoals ei en witte vis, is het verstandig om de temperatuur laag te houden. Laat je voedsel in deze pan goed bakken zonder teveel te draaien. Zo voorkom je dat je eten aan de pan blijft plakken. 
  • Na gebruik:
    • Laat de pan rustig afkoelen, na gebruik niet gelijk in koud water leggen, hierdoor kan de pan vervormen. 
    • Was de pan met de hand en heet water, bij voorkeur na gebruik, op dit moment is het vuil nog gemakkelijk te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen (ook geen milde). Deze middelen zorgen er namelijk voor dat de opgebouwde vetlaag in de pan oplost. De makkelijkste manier om de pan schoon te maken is door onmiddellijk na het koken water in de pan te koken. Hierdoor komen etensresten los en hoef je alleen de pan nog maar schoon te vegen. Was de pan niet in de vaatwasser en laat hem niet in water liggen, de pan is niet gemaakt van roestvrij staal. Laat de pan ook niet drogen maar droog hem zelf af, zo voorkom je roest. 
    • Het is normaal dat het zwarte oppervlak slijt na verloop van tijd, je kunt dit herstellen door gebruik te maken van "Silava Frying Fat - Panvet & Seasoning - 110 gram
  • Seasoning:
    • Breng de pan altijd op smaak als de vetlaag is beschadigd of is afgewassen, de vetlaag beschermt de pan namelijk tegen roest en verbeterd de bakkwaliteit. 
    • Aanbrengen: Verwarm de pan voorzichtig op het fornuis, verspreid een dunne laag Frying Fat over het oppervlak van de pan. De olie of het vet moet gelijkmatig opgenomen worden door de pan, vermijd ongelijke verdeling over het oppervlak. De pan hoort licht te roken. 
    • Tijdens de seasoning wordt het oppervlak van de pan donkerder, vooral waar het originele zwarte oppervlak is versleten. Je bent klaar op het moment dat je vet of olie verdampt is en de pan is gestopt met licht roken. 
    • Laat de pan nu goed afkoelen, je kunt de pan zo vaak seasonen als je zelf wilt. 
    • Een goed onderhouden en ingevette pan ziet er gespikkeld bruin uit en het oppervlak voelt olieachtig en glad aan. 
  • Problemen/oplossingen:
    • Roestige pan? verwijder de roest, bv. met een schuursponsje en season de pan, zoals hierboven beschreven staat, onmiddellijk na het verwijderen van de roest. 
    • Het zwarte oppervlak laat los? maak je geen zorgen, dit is normaal bij zwart koolstofstaal. 

Muurikka:

De enige echte originele Muurikka grillpan werd in de jaren 70 ontwikkeld door Kai Qvist. Het verhaal begint met een idee om de diameter van een grillpan uit te breiden om zo het oppervlak om op te grillen te vergroten. Na verdere verfijning van het idee ontstond de eerste Muurikka grillpan, gevormd uit het luik van een stalen container. Een nieuw woord werd bedacht voor de Finse volkstaal: Muurikka. Muurikka is in Scandinavië uitgegroeid tot een soortnaam om buiten te koken. En nog steeds worden de Muurikka outdoor bakplaten in Finland geproduceerd. Ze worden gerold uit Fins staal. Na het succes van de bakplaat volgde al snel meer items voor de buitenkok(in).

De Muurikka Outdoor Bakplaat of grillpan is niet voor niets een legende in Scandinavië. Hele volksstammen hebben er tijdens de lange zomeravonden worstjes op geroosterd en pannenkoeken op gebakken.
Tegenwoordig biedt Muurikka een breed assortiment pannen, ketels, kookgerei en accessoires voor de outdoor kok. Naast de grillpan voor boven het vuur, kwamen er rookovens en gasbranders om ook in de achtertuin en zelfs op het balkon de Muurikka te kunnen gebruiken. Er is zelfs een elektrische variant. De Tesla onder de kookvuren (gebruik groene stroom voor het fijnste resultaat). De verschillende branders kom je ook in de Sommar Keuken tegen. Dit zijn veelzijdige units, waarop je rondom het huis, in de tuin, balkon of op het terras, je maaltijd kunt koken. Ook de Sommar Keuken past bij het basis idee van Muurikka: mensen bij elkaar brengen om gezamenlijk bij het vuur te genieten van een heerlijke maaltijd.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »