Petromax Gietijzeren Casserole / Brood pan

Mooie gietijzeren casserole- en broodpan van Petromax. Ideaal voor het bakken van o.a. brood, cake, casseroles en andere ovengerechten. Afmetingen 34x13x13,5cm. Gewicht 5,2kg. KERSTACTIE: tijdelijk met GRATIS Seasoning Conditioner!
Artikelnummer:
PET-ACC-K4
Beschikbaarheid:
Op voorraad (8)
Levertijd:
Vandaag voor 17:00 besteld, morgen in huis.*
€39,95
Incl. btw
Een casserole- of broodpan is een pan die in geen enkele keuken mag ontbreken. Ook niet in de buitenkeuken, daarom heeft Petromax nu een prachtig gietijzeren model.

Deze ovenpan is ideaal voor het bakken van brood, maar ook zeer geschikt voor het bakken van cakes, braadschotels, en natuurlijk casseroles! Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk versgebakken brood in de ochtend, 's middags een warme cake, en 's avonds een heerlijke meatloaf! 

Doordat de pan van gietijzer gemaakt is wordt de warmte mooi evenredig verdeeld en goed vastgehouden. Je kunt hem in de oven gebruiken, maar ook in een kampvuur! Tevens is het gietijzer ideaal omdat het niet aanbakt. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen.

Compleet geleverd met deksel, welke met de Petromax Lid Lifter te verwijderen is.

Specificaties:
Inhoud 2,4 liter
Lengte 34cm
Breedte 13,5 cm
Hoogte 13 cm
Gewicht 5,3 kg

Onderhoud: 
Na gebruik schoonmaken met water. Gebruik geen afwasmiddelen!. Eventueel bij sterk aangekoekte resten kun je wat zout gebruiken en de pan met een scrubber (Petromax Chain Mail cleaner) schoonboenen.
Er ontstaat in een gietijzeren pan een heel dun laagje aangebrand vet, dit is normaal en zorgt ervoor dat de pan nooit aanbakt. Het vet zet zich in de poriën van het ijzer.
Na het schoonmaken de pan goed droogmaken en eventueel inwrijven met wat olie (olijfolie bijvoorbeeld).
Heb je de pan toch met afwasmiddel afgewassen, of hem met zout gereinigd, warm hem dan op en zorg dat al het vocht eruit verdampt. Wrijf de pan, terwijl deze heet is, in met olijfolie.
Gietijzeren pannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser.

5/5

Super gietijzeren brood pan, direct een brood in gebakken.
Door het gietijzer een goede gelijke warmte voor het brood en een stevige bruine korst rondom het brood. Een echte aanrader.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »