• Ma-vr <23u, Zo <11u besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 99,-!
  • Altijd 60 dagen bedenktijd!

9.4> 9000 reviews!

Plaatstalen XL Koekenpan Voor Open Vuur - 30cm

FinnRover FinnRover Plaatstalen XL Koekenpan Voor Open Vuur - 30cm

€54,99

FinnRover

FinnRover Plaatstalen XL Koekenpan Voor Open Vuur - 30cm

(0)

€54,99

  • SKU: 201176

Niet op voorraad - Verwachte levertijd: ca. 4 weken (indien op voorraad bij de leverancier)

This product is available in the following variants:

Buy now, pay later

  • Gratis verzending Vanaf €99,-

Zeer lichte plaatstalen koekenpan welke is ontwikkeld voor gebruik op open vuur, dankzij het gebruik van plaatstaal voelt het als koken in een koekenpan thuis!

This product is available in the following variants:

Do you have a question about this product?

Do you have a question about this product?

Our employee is happy to help you find the right product

Productomschrijving

FinnRover Plaatstalen XL Koekenpan Voor Open Vuur - 30cm 

Eigenschappen: 

  • Groter model, ideaal voor 3-5 personen! 
  • Ontworpen voor gebruik op open vuur of op een gasbrander 
  • Relatief licht in gewicht
  • Reageert als een pan van thuis dankzij het gebruik van plaatstaal 
  • Schuin opstaande randen; ideaal voor omgooien/husselen! 
  • Ideaal voor pannenkoeken/bannocks, vis, vlees en groentes
  • Staat ontstaan van inbrandingslaag/seasoning toe 
  • Afneembare houten handvat 
  • Verkrijgbaar met los verkochte opberghoes! 

Specificaties:

  • Materiaal pan: plaatstaal 
  • Materiaal steel: hout 
  • Gewicht: 660g 
  • Diameter bakoppervlakte: 23cm 
  • Diameter incl. randen: 30cm 
  • Hoogte randen: 4,3cm 
  • Lengte incl. steel: 65cm 
  • Lengte excl. steel: 36,5cm 

FinnRover Plaatstalen XL Koekenpan Voor Open Vuur - 30cm 

Deze koekenpan/skillet is ontwikkeld voor gebruik op open vuur, op woodstoves/grills en op een gasbrander. Hij is ontworpen in samenwerking met een Fins scoutinglid welke al talloze trekkingen heeft meegemaakt, deze kennis is doorberekend in het ontwerp van deze pan!

Dit is het grotere model, de afmeting is ideaal voor 3-5 personen, afhankelijk wat je er in maakt natuurlijk! 

De pan is gemaakt van plaatstaal; deze metaalsoort warmt geleidelijk op en behoudt zijn warmte goed, hierdoor voelt het als een pan thuis. Plaatstaal behoudt tevens zijn vorm bij hevige verhitting, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld aluminium pannen. Deze pannen zijn iets dunner dan de andere plaatstalen koekenpannen uit ons assortiment (Stabilotherm) en daardoor nog lichter!

Dankzij de opstaande randen welke schuin opzij staan kun je in deze pan goed hosselen/omgooien, hierdoor is hij o.a. heel geschikt voor pannenkoeken/bannocks, vlees, vis en ook groentes. Het materiaal staat een lichte inbrandingslaag toe, oftewel een "seasoning". Dit is een natuurlijke anti-aanbaklaag welke ontstaat op o.a. plaatstaal en gietijzer. 

De steel is van hout en volledig op- en afschroefbaar, zo kun je hem nog kleiner maken voor in je tas! de steel kan evt. thuisgelaten worden en worden vervangen door een stok uit het bos, zo bespaar je nog meer gewicht.

De pan kan geleverd worden met een los verkrijgbare opberghoes, zo voorkom je dat de pan de rest van je uitrusting besmeurt met roet. In de hoes kunnen ook items als schuurspons en spatel efficiënt vervoerd worden. 

Kortom, deze pan is licht, kookt fijn op open vuur en geeft een fijn rustiek gevoel. Ideaal voor je bushcraft trips! 

LET OP:

De pan is gemaakt van zwart koolstofstaal. Er zijn geen coatings in de pan gebruikt en de pan is niet gemaakt van roestvrij staal. Daarom moet je de pan goed voor-behandelen en onderhouden. Ook is het koolstofstaal erg goed bestand tegen hitte maar niet tegen snelle temperatuurwisselingen, verwarm de pan daarom altijd geleidelijk. 

Onderhoud en verzorging van de pan:

  • Voor Gebruik: Reinig de nieuwe pan door hem te wassen met een mild reinigingsmiddel en warm water. Veeg de pan gelijk na het reinigen droog. 
  • Gebruik van de pan:
    • Verwarm de pan altijd met een gematigde temperatuur, te snelle opwarming kan er voor zorgen dat de bodem vervormt. Verwarm de pan niet als deze leeg is, ook dit kan zorgen voor vervorming van de bodem. De pan is gemaakt van dun materiaal, daarom zal hij zeer snel opwarmen, ook bij een lage temperatuur. 
    • Bak altijd met vet, zeker in het begin is het verstandig om veel vet te gebruiken (liever te veel dan te weinig). Na langdurig gebruik ontstaat een laag vet in de pan, nu kun je hoeveelheid vet verminderen. Bij voedingsmiddel die veel eiwitten bevatten, zoals ei en witte vis, is het verstandig om de temperatuur laag te houden. Laat je voedsel in deze pan goed bakken zonder teveel te draaien. Zo voorkom je dat je eten aan de pan blijft plakken. 
  • Na gebruik:
    • Laat de pan rustig afkoelen, na gebruik niet gelijk in koud water leggen, hierdoor kan de pan vervormen. 
    • Was de pan met de hand en heet water, bij voorkeur na gebruik, op dit moment is het vuil nog gemakkelijk te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen (ook geen milde). Deze middelen zorgen er namelijk voor dat de opgebouwde vetlaag in de pan oplost. De makkelijkste manier om de pan schoon te maken is door onmiddellijk na het koken water in de pan te koken. Hierdoor komen etensresten los en hoef je alleen de pan nog maar schoon te vegen. Was de pan niet in de vaatwasser en laat hem niet in water liggen, de pan is niet gemaakt van roestvrij staal. Laat de pan ook niet drogen maar droog hem zelf af, zo voorkom je roest. 
    • Het is normaal dat het zwarte oppervlak slijt na verloop van tijd, je kunt dit herstellen door gebruik te maken van "Silava Frying Fat - Panvet & Seasoning - 110 gram
  • Seasoning:
    • Breng de pan altijd op smaak als de vetlaag is beschadigd of is afgewassen, de vetlaag beschermt de pan namelijk tegen roest en verbeterd de bakkwaliteit. 
    • Aanbrengen: Verwarm de pan voorzichtig op het fornuis, verspreid een dunne laag Frying Fat over het oppervlak van de pan. De olie of het vet moet gelijkmatig opgenomen worden door de pan, vermijd ongelijke verdeling over het oppervlak. De pan hoort licht te roken. 
    • Tijdens de seasoning wordt het oppervlak van de pan donkerder, vooral waar het originele zwarte oppervlak is versleten. Je bent klaar op het moment dat je vet of olie verdampt is en de pan is gestopt met licht roken. 
    • Laat de pan nu goed afkoelen, je kunt de pan zo vaak seasonen als je zelf wilt. 
    • Een goed onderhouden en ingevette pan ziet er gespikkeld bruin uit en het oppervlak voelt olieachtig en glad aan. 
  • Problemen/oplossingen:
    • Roestige pan? verwijder de roest, bv. met een schuursponsje en season de pan, zoals hierboven beschreven staat, onmiddellijk na het verwijderen van de roest. 
    • Het zwarte oppervlak laat los? maak je geen zorgen, dit is normaal bij zwart koolstofstaal. 
Recente artikelen
    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0

    Bushcraftshop BV 9.5 / 10 - 5454 Reviews @ Kiyoh - Thuiswinkel Waarborg
    ->
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »