• Ma-vr <23u, Zo <11u besteld, vandaag verzonden
 • Gratis verzending vanaf € 99,-!
 • Altijd 60 dagen bedenktijd!

9.4> 9000 reviews!

Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

Kom meer te weten over Erik Van 't Padje!

Kom meer te weten over Erik Van 't Padje!
Bushcraftshop Blog

Erik Van ’t Padje (47), is geboren en getogen in het Zeeuwse Vlissingen. Erik is de trotse vader van twee kinderen en middels tien maanden samen met zijn vriendin waarmee hij, terwijl hij online werkt, door Europa rondreist. Momenteel verblijven ze samen in het prachtige Noorwegen.


Erik is trotse eigenaar van Bushcraftshop. Hoe dat zo ontstaan is? Nadat hij in 2006 trots aan mensen vertelde dat hij voor het eerst in zijn eentje boven op een berg was gaan slapen tussen de “beren en wolven” (zoals mensen dat dan vaak zeggen), werd hem de vraag gesteld: ’’Wat nou als je een ongeluk krijgt of de weg kwijtraakt? ‘’ “Toen ben ik eens gaan kijken of ik iets kon vinden van een survivalcursus. Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik op TV de serie van Ray Mears, genaamd ‘Bushcraft’. Ik dacht meteen ja, dit is hoe ik het wil. De natuur in gaan met zo min mogelijk middelen. Ik keek op zijn website en het bleek dat hij zelf cursussen gaf. Ik meldde me direct aan voor een introductiecursus. Het was een hele mooie ervaring om in Engeland te beleven’’, vertelt hij.  Zo volgden er meer en meer cursussen. ‘’Ik deed het eindexamen’ in Schotland en daar lag de focus vooral op het toepassen van de bushcraft technieken in moeilijke omstandigheden. Hoe je kou kunt trosteren en hoe je vuur moet maken als het nat is en je geen aansteker hebt. Daar leerde ik hoe je éénunt zijn met de natuur.’’

Met al deze kennis, bepakt en bezakt trok hij samen met zijn goede vriend al snel de natuur van Noorwegen in. ‘’Na een paar keer slapen in de wildernis plekken waar je gewoon een week niemand zietwam ik op het idee hoe gaaf het zou zijn om andere mensen dit te kunnen bieden. “Ik wilde mensen graag laten ervaren dat de grote wildernis niet zo spannend is als het lijkt en juist laten zien hoe adembenemend mooi en indrukwekkend het is als je verstandig bezig bent en weet wat je doet.” In 2012 begon Erik met het aanbieden van bushcraftweken voor beginners in Noorwegen. ‘’Het kostte best wat en ik had nog nul recensies, dus je kunt het wel raden. Niemand heeft geboekt.”

‘’Toen besloot ik om de cursussen om te zetten naar eenvoudigere varianten, in Nederland en België, en dacht dat het tevens wel leuk was om dan ook producten aan te kunnen bieden die nergens in Nederland te koop waren. De Zebra Billy Cans waren een van de eerste producten die ik verkocht. Dit liep steeds beter en het werden ook steeds meer producten.’’ De slaapkamer raakte aardig vol, dus besloot hij een loods in gebruik te nemen. Ook die stond al snel vol. In 2014 zegt hij zijn fulltimebaan als internationaal vrachtwagenchauffeur op en huurt hij een kantoorpand met magazijn. Het was tijd om de website aan te pakken en professioneel te maken. Bushcraftshop was geboren!

Het opbouwen van Buscraftshop van nul tot waar het nu staat, is iets waar hij trots op is. ‘’Ik had geen kennis van webwinkels, boekhouding, marketing, en alles wat er bij een eigen bedrijf komt kijken. Laat staan dat ik alles van alle producten wist. Maar in de tussentijd heb ik zoveel mogen leren.’’

 

‘’Ik ben mega trots op mijn beide kinderen. Ik vind het mooi hoe zij mij de vrijheid geven om dit allemaal te ervaren en daar volledig achter staan. Ze willen dat ik gelukkig ben. Dat wens ik hun ook! Ik weet dat zij hun leven mooi aan het opbouwen zijn en steun ze daar graag bij. Buitenom dat ben ik ook heel trots op de mensen die in mijn bedrijf werken. Die dagelijks zorgen dat onze klanten blij zijn, dat de producten op voorraad zijn, dat de website er mooi uitziet en dat iedereen een fijn gevoel krijgt bij iets kopen bij Bushcraftshop.’’

 

‘’Wat mij gelukkig maakts doen wat mijn gevoel zegt wat ik moet doen. Ik probeer zo min mogelijk externe factorent te laten bepalen. Wat niet altijd makkelijk is als je eigenaar bent van een bedrijf waarbij veel van je wordt verwacht en waarbij je veel verantwoordelijkheden hebt. Als ik het leven mocht overdoen zou ik eerder egonnen zijn met mezelf écht toe te staan te genieten van het leven’’ Met veel lof praat hij over zijn vriendin, hoe zij hem hiertoe heeft geïnspireerd. ‘’Zij heeft mij laten zien hoe je het leven echt kunt beleven en dat je zoveel vrijheid toe kan laten. Maar ook de natuur inspireert mij. Als ik alleen al naar de berg hier tegenover me kijk, aat ik me al inspireren. Hoe hij hier al miljoenen jaren staat, van alles heeft gezien en meegemaakt en er zo enorm indrukwekkend uitziet, met al het leven wat er op hem leeft!”

 

Erik heeft nog veel trektochten op zijn bucketlist staan. “De Cape Wrath trail door Schotland van 15 dagen dwars door de natuur, waar je bijna geen beschaving tegenkomt, zonder paden. En een trektocht door de sneeuw in Zweden of Noorwegen. Het liefst op ski’s. Ik heb nog nooit geskied en ik kan het ook nog helemaal niet, maar ik ben het aan het leren.’’

 

De tip van Erik aan anderen is: Denk niet in onmogelijkheden maar in mogelijkheden. ‘’Veel beginners vinden bushcraften in de échte wildernis spannend. Probeer je mindset om te draaien. Als je bijvoorbeeld bang bent dat je tent stuk gaat, dan bouw je toch een ander onderkomen met de mogelijkheden die de natuur je biedt. En als je een paar manieren om vuur te maken leert, ben je niet meer afhankelijk van een aansteker. Investeer gewoon wat tijd en geld in een goede cursus. Als je er op die manier naar kijkt krijg je er vele geweldig mooie ervaringen voor terug en voel je je enorm vrij daarbuiten!’’

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Wat is een Underquilt?
  14 / Feb / 2024

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  Wat is een Underquilt?

 • Een gegarandeerd lekker buitenkookfeest met Petromax.
  22 / Dec / 2023

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  Een gegarandeerd lekker buitenkookfeest met Petromax.

 • Vegan Herfst Stoofpot uit de Dutch Oven
  15 / Dec / 2023

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  Vegan Herfst Stoofpot uit de Dutch Oven

 • Geroosterde Wintergroenten uit de Dutch Oven
  15 / Dec / 2023

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  Geroosterde Wintergroenten uit de Dutch Oven

 • December recept uit de Dutch Oven | Aardappeltaart van Kampvuurkok Arriën
  15 / Dec / 2023

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  December recept uit de Dutch Oven | Aardappeltaart van Kampvuurkok Arriën

 • Angelo schrijft: De perfecte en geteste kleding voor regen- en koud weer.
  04 / Dec / 2023

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  Angelo schrijft: De perfecte en geteste kleding voor regen- en koud weer.

 • Gastblog: Patrick van OutdoorOnly
  30 / Nov / 2023

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  Gastblog: Patrick van OutdoorOnly

 • Top 5 wandelroutes in Drenthe
  02 / Nov / 2023

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  Top 5 wandelroutes in Drenthe

 • Bushcraft tips voor kleding bij herfstweer 
  31 / Oct / 2023

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  Bushcraft tips voor kleding bij herfstweer 

 • Het belang van het onderhouden van je wandelschoenen met Nikwax en Grangers
  03 / Oct / 2023

  Jet Jongepier - 18 / Feb / 2022

  Het belang van het onderhouden van je wandelschoenen met Nikwax en Grangers

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Bushcraftshop BV 9.5 / 10 - 5454 Reviews @ Kiyoh - Thuiswinkel Waarborg
->
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »