• Ma.-vr. < 23u & za. < 16u besteld, vandaag verzonden!
  • Gratis verzenden vanaf € 50,-!
  • 60 dagen bedenktijd!

9.5> 7500 reviews!

Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

Recept | Boerenkool Risotto uit de Dutch Oven

Het is maandag 24 oktober en dat betekent... Nationale Boerenkool dag! Een heerlijk recept uit de Dutch Oven kan natuurlijk niet ontbreken en daarom heeft Kampvuurkok Arriën dit winterse gerecht met een twist gedeeld.

Recept  | Boerenkool Risotto uit de Dutch Oven
Bushcraftshop Blog

Voorbereidingstijd | 20 minuten - Bereidingstijd | 40 minuten - Totale tijd | 1 uur - Gang | Bijgerecht of Hoofdgerecht - Keuken | Oer-Hollands! - Porties | 12 personen - Calorieën | 8177 kcal 

Equipment 

Dutch Oven 

Skillet met Dutch Oven deksel  

Bushcraftshop.nl adviseert de volgende accessoires

Petromax Dutch Oven Lid Lifter 

Chain Mail scrubber/cleaner 

Dutch Oven skillet schraper 

Petromax flexibele spatel 

Ingrediënten 

  • 2700 milliliter water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 6 sjalotjes
  • 6 pastinaken
  • olijfolie om in te bakken
  • 900 gram risottorijst
  • 300 milliliter witte wijn
  • 3 rode pepers
  • 6 teentjes knoflook
  • 750 gram boerenkool voorgesneden
  • 3 klontjes boter
  • 300 gram Parmazaanse kaas geraspt
  • 450 gram serranoham
  • 195 gram pijnboompitten

Instructies 

  1. Breng een pan met water en de bouillonblokjes aan de kook.
  2. Verspreid de plakken serranoham of spek in zo dun mogelijke plakken gesneden op de bodem van een grote skillet en bak de plakken serranoham in de skillet in circa 10 minuten krokant. Gebruik een deksel van een Dutch Oven.
  3. Haal de ham uit de skillet en laat ze circa 5 minuten afkoelen tot ze krokant zijn en brokkel ze aan kleine stukken. Lukt het niet de spek te verbrokkelen, snijd er dan dobbelsteentjes van en bak deze lekker krokant.
  4. Rooster de pijnboompitten in een skillet.
  5. Het spek en de pijnboompitten gebruik je bij het serveren om als garnituur over de risotto te strooien.
  6. Pel en snipper de sjalotjes.
  7. Schil en snijd de pastinaken in kleine blokjes.
  8. Verhit een scheutje olie in een grote skillet en fruit de sjalotjes circa 2 minuten.
  9. Voeg de pastinaken toe en bak circa 2 minuten mee.
  10. Hevel het geheel over in een gietijzeren ketel die je boven het vuur hangt.
  11. Voeg de rijst toe en bak circa 2 minuten tot de rijst glazig begint te worden.
  12. Schenk de witte wijn erbij en laat circa 1 minuut indampen.
  13. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door.
  14. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  15. Pel en snijd de knoflook fijn.
  16. Verhit een scheutje olie in de skillet en fruit de peper en knoflook circa 2 minuten.
  17. Voeg de boerenkool toe en laat met de deksel op de pan circa 15 minuten slinken en gaar worden.
  18. Nu de risotto op staat, kun je de gebruikte spullen afwassen en opruimen waar je ze gevonden hebt.
  19. Roer de boerenkool, boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

 

Website Kampvuurkok

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Interview met René en Beke
    25 / Sep / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    Interview met René en Beke

  • All about Raw Cacao and how you can make a Cacao Ceremony (ENG)
    16 / Sep / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    All about Raw Cacao and how you can make a Cacao Ceremony (ENG)

  • Alles over rauwe cacao en hoe je een cacaoceremonie kunt houden (NL)
    16 / Sep / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    Alles over rauwe cacao en hoe je een cacaoceremonie kunt houden (NL)

  • De perfecte kop koffie: Een gids voor het gebruik van een French
    22 / Aug / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    De perfecte kop koffie: Een gids voor het gebruik van een French

  • Stralende Huid, Duurzame Keuzes: Ontdek de Magie van Elsan Ekopaja Vegan Zeep!
    11 / Aug / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    Stralende Huid, Duurzame Keuzes: Ontdek de Magie van Elsan Ekopaja Vegan Zeep!

  • Verbinding maken met de natuur
    13 / Jul / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    Verbinding maken met de natuur

  • Red de Egel! - Het verhaal van onze Egel
    04 / Jul / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    Red de Egel! - Het verhaal van onze Egel

  • Alles wat je moet weten over Barefoot Schoenen
    03 / Jul / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    Alles wat je moet weten over Barefoot Schoenen

  • Voor het eerst in de natuur
    30 / Jun / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    Voor het eerst in de natuur

  • Gearblog door experts: De Robens Lynx 4 persoons tent
    07 / Jun / 2023

    Kampvuurkok - 24 / Oct / 2022

    Gearblog door experts: De Robens Lynx 4 persoons tent

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Bushcraftshop BV 9.5 / 10 - 5454 Reviews @ Kiyoh - Thuiswinkel Waarborg
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »