• Ma.-vr. < 23u & za. < 16u besteld, vandaag verzonden!
 • Gratis verzenden vanaf € 50,-!
 • 30 dagen bedenktijd!

9.5> 7500 reviews!

Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

Het Pieterpad op de fiets met Anne Crezee van @the.flow.project #womanswednesday

Antwoord op de vraag: kan ik het welbekende Pieterpad ook op de fiets afleggen? Jazeker! Anne Crezee heeft van Limburg naar Groningen gefietst langs de mooiste landschappen en steden en van heuvels naar uitgestrekte vlaktes. Je leest het complete avontuur inclusief tips hieronder in de nieuwe #womanswednesday

Het Pieterpad op de fiets met Anne Crezee van @the.flow.project #womanswednesday
Bushcraftshop Blog

Het Pieterpad op de fiets

Alleen voor de naam zou je de tocht al moeten doen; het Fietserpad! Wat mij betreft de mooiste route door Nederland. Het slingert rond het Pieterpad en gaat over fietspaden daaromheen. Het stond al een tijdje op mijn lijstje om te gaan doen, dit jaar besloot ik eindelijk om te gaan. Ik reed de route van zuid naar noord en fietste zo terug naar mijn huis in Groningen.

De eerste dag begon ik in de heuvels van Limburg. Ik was meteen fan, wat een prachtige route. Ik fietste langs grotten, beekjes, heuvels en bossen. Bij veel paden stond een bord wat mijn lievelingsbord zou worden; verboden voor auto’s en motoren. Ik heb het bord onderweg heel vaak gezien, wat iets zegt over hoe mooi deze route wel niet is voor fietsers. Onderweg ook veel verlaten dorpen waar niemand te bekennen was, winkels die na lunchtijd dicht waren en een waterpomp die door de droogte geen water meer pompte. Waar ik in de stad op elk moment van de dag kan krijgen wat ik wil, realiseerde ik me dat dat niet vanzelfsprekend is op plekken als dit. Mijn bidons raakte te vroeg leeg, daarom besloot een klein ommetje te maken naar België, waar ik op het eerste terras neerplofte om even bij te tanken. Daarna met nieuwe energie de fiets weer op. De dag eindigde bij mensen die een yurt in de tuin hadden en ik mocht daar overnachten, wat een luxe!

 

 

De dagen erna sliep ik in mijn tent. De campings onderweg waren niet allemaal even leuk, maar de route bleef fantastisch. Veel bossen, heuvels en onverharde paden, ik was blij een gravelfiets te hebben. In Gelderland kon ik het pontje niet nemen vanwege de droogte, daardoor moest ik een lang, saai stuk omfietsen via Duitsland.

Hierna volgde een dag met veel rechte wegen door weilanden heen, niet mijn favoriet. Doordat ik reuma heb ben ik altijd moe en waar de eerste dagen de prachtige omgeving mij juist vooruitbracht, merkte ik hier dat dat het niet meer deed. Het werd een dag van vele bankjes. Eén van de voordelen van het alleen reizen is, dat je met niemand rekening hoeft te houden. Je kan dus zoveel je wilt uitrusten onderweg. Mijn dag eindigde wel weer in een groene omgeving bij Eibergen, iets waar ik weer nieuwe energie kreeg.

 

De dagen erna trapte ik vrolijk door, ik realiseerde me dat ik Pieterburen écht ging halen en ook dat gaf nieuwe energie. Drenthe was prachtig met de bossen, vennetjes en heide. Ik overnachtte op een camping met vuurplaats, waar het nog gezellig én laat is geworden. De volgende dag zat ik brak op de fiets, maar het einde was in zicht. Een paar kilometer voor Pieterburen begon ik ineens flink te snotteren. Ik dacht terug aan 10 jaar ziek zijn, hoelang het onwerkelijk heeft geleken dat ik dit überhaupt weer zou kunnen en hoe mijn harde werken eindelijke beloond werd met deze tocht. Ik voelde het verdriet, maar was ook echt heel erg gelukkig.

Dus een tip voor iedereen die twijfelt; ga gewoon! Je kan het zo moeilijk en makkelijk maken als je zelf wilt, je zult zien dat je verder zult komen dan dat je verwacht. Gun jezelf de kans om eraan te beginnen en te zien waar je uitkomt. In mijn geval Pieterburen, alles bij elkaar 800 km op de fiets (ik maakte wat ommetjes) iets wat ik vooraf had gehoopt, maar niet persé had verwacht. Mijn les is, dat ik gewoon verder kom als ik wel ga, veel verder zelfs.

Paar praktische tips voor de route:

 1. Download een nieuwe versie van de gps-route, ik had een oude versie en moest af en toe de kaart erbij pakken wanneer wegen niet meer bestonden en bruggen zelfs verdwenen waren.
 2. Zorg voor veel eten en drinken op warme dagen, winkels zijn niet vanzelfsprekend geopend en je komt soms een tijd niet in de bewoonde wereld.
 3. Pak zo licht mogelijk, maar probeer nog nét wel comfortabel te zijn.
 4. Denk aan een bandenplak set en zorg voor vertrek dat je weet hoe het werkt.
 5. Laat je niet tegenhouden als niemand mee wilt gaan, in mijn geval vond ik het zelfs fijner om alleen te gaan, ik hoefde even alleen rekening met mijzelf te houden wat met zo’n lange tocht echt goed is. Ik denk dat ik het beter heb gedaan dan wanneer ik wel iemand mee had.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Getest door Bushcraftshop: Robens Voyager 3EX
  23 / Sep / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Getest door Bushcraftshop: Robens Voyager 3EX

 • Het Pieterpad op de fiets met Anne Crezee van @the.flow.project #womanswednesday
  21 / Sep / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Het Pieterpad op de fiets met Anne Crezee van @the.flow.project #womanswednesday

 • Woman's Wednesday with Natasha Bielinski
  14 / Sep / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Woman's Wednesday with Natasha Bielinski

 • Woman's Wednesday met Renate de Wilde
  31 / Aug / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Woman's Wednesday met Renate de Wilde

 • Meet: Sia Aremia
  17 / Aug / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Meet: Sia Aremia

 • Alleen kamperen met Bianca Onderweg
  03 / Aug / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Alleen kamperen met Bianca Onderweg

 • Woman's Wednesday met Aoife van @adventureswithaoife
  20 / Jul / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Woman's Wednesday met Aoife van @adventureswithaoife

 • Woman's Wednesday met Kris Jespers van @Jepontrack
  06 / Jul / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Woman's Wednesday met Kris Jespers van @Jepontrack

 • Op avontuur met viervoeters... Reizen door Europa met Ollie!
  10 / Jun / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Op avontuur met viervoeters... Reizen door Europa met Ollie!

 • Rond het kampvuur met... beginnend outdoor-fanaat Sofie Krabbendam uit Zwolle
  25 / May / 2022

  Jet Jongepier - 21 / Sep / 2022

  Rond het kampvuur met... beginnend outdoor-fanaat Sofie Krabbendam uit Zwolle

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Bushcraftshop BV 9.5 / 10 - 5454 Reviews @ Kiyoh - Thuiswinkel Waarborg
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »