Jet Jongepier - 21 / Oct / 2022
Spicy Nachos in the wild! | Recept
Het is vandaag de dag van de… Nacho! Daarom hebben wij een leuk, snel én simpel recept voor je. Nacho tortilla chips met als dip; gepofte zoete aardappel uit de kolen, zonder aluminiumfolie. Direct op de kolen, zodat de schil van de aardappel dient als folie en de aardappel de rooksmaak zo veel beter kan opnemen! Het resultaat is een creamy en smokey binnenkant, die je met de nacho chips kunt uitlepelen.
Het is vandaag de dag van de… Nacho! Daarom hebben wij een leuk, snel én simpel recept voor je. Nacho tortilla chips met als dip; gepofte zoete aardappel uit de kolen, zonder aluminiumfolie. Direct op de kolen, zodat de schil van de aardappel dient als folie en de aardappel de rooksmaak zo veel beter kan opnemen! Het resultaat is een creamy en smokey binnenkant, die je met de nacho chips kunt uitlepelen.
Ingrediënten
- Nacho’s (tortilla chips)
- Aardappelen
- Lente-ui
- Sriracha sausje
Waar beginnen we?
Je zorgt er natuurlijk eerst voor dat je vuurtje brandt. Laat het vuur uitdoven tot een kolenbedje of schraap een hoopje kolen opzij, zodat je vuurtje blijft branden.
Leg de zoete aardappels (zonder folie dus) op de hete kolen en niet direct op het vuur. Draai en verplaats de aardappel regelmatig, dit is namelijk de sleutel tot de perfect gepofte bataat. De schil mag donkerbruin tot zwart kleuren, hij zal zacht en lichtelijk verschrompeld aanvoelen wanneer hij klaar is. Dan is het tijd om ze in de lengte doormidden te snijden. Je kunt de aardappel afmaken met lente-ui en andere eventuele wild geplukte kruiden, zoals bijvoorbeeld bieslook en daslook. Met name look achtige kruiden zijn lekker voor bij de nacho’s. Een beetje sriracha saus eroverheen, et… voilà! Natuurlijk kun je er nog veel meer overheen gooien. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, maar als je het op deze manier doet, blijft je rugzak lichtgewicht én heb je een heerlijke late night snack.
Tips!
- Doe de nacho’s boven in je tas, zodat ze heel blijven.
- Houdt een vuurtje brandend naast je kooltjes, zodat je altijd nieuwe kooltjes kunt toevoegen.
- Overweeg om je vuurtje in een vuurschaal te maken, open vuur is niet altijd toegestaan.
- Ga je op een meerdaagse bushcrafttocht? Vervang dan de nacho’s voor bannocks. (Sshht! Dit mag alleen als het niet ‘de dag van de nacho’ is)